Berichten geschreven door Christianne van den Dongen

 1. 5. Wonen & ruimte.jpg
  12. Christianne van den Dongen 1.jpg Minke_Simonse_CU
  Door Christianne van den Dongen, Minke Simonse op 3 maart 2022 om 09:00

  De huizenmarkt

  De huizenmarkt. Wie heeft het er niet over. Voor iedereen is het lastig om nu een huis te vinden. Starters komen er moeilijk tussen omdat ze minder hypotheek kunnen krijgen of minder startkapitaal hebben, oudere mensen die willen verhuizen, moeten zoveel betalen voor een kleinere plek dat ze ook nog wel goed zitten in hun huis en daar wat aanpassingen aan doen om er te kunnen blijven wonen.

  Lees meer over "De huizenmarkt"
 2. red-rose-g1eeaa6aaf_1920.jpg
  12. Christianne van den Dongen 1.jpg Minke_Simonse_CU
  Door Christianne van den Dongen, Minke Simonse op 26 februari 2022 om 09:04

  De Februaristaking

  25 februari 1941 begon de Februaristaking in Amsterdam, maar al snel breidde zij zicht uit naar de Zaanstreek en omliggende gemeentes. Nederland werd toen al ruim een half jaar door de Duitsers bezet. De Februaristaking was een gevolg van de steeds heviger uitgeoefende druk op het politieke en economische leven, daarnaast werden de anti-Joodse maatregelen steeds strenger en feller. Op 22 en 23 februari werden er honderden Joden opgepakt, dit was de directe aanleiding voor de Februaristaking.

  Lees meer over "De Februaristaking"

  Labels:

 3. laptop-1842297.jpg
  7. Noa Hartog 1.jpg 12. Christianne van den Dongen 1.jpg
  Door Noa Hartog, Christianne van den Dongen op 8 februari 2022 om 12:00

  Veilig internetten

  We beschermen onze eigendommen. Je auto doe je op slot en je fiets ook, soms zelfs met een extra ketting zodat hij niet gestolen kan worden. Voor je huis zorg je goed, zodat hier ook niet zomaar iemand binnen kan komen. Dit doen we om onszelf en onze eigendommen te beschermen. Maar beschermen wij onszelf voldoende voor de gevaren op het internet? Zijn we daar net zo voorzichtig, of vergeten we onszelf te beschermen omdat het daar minder zichtbaar is?
  Lees meer over "Veilig internetten"

  Labels: ,