Vragen over de fietsenstallingen Rozengracht en Marktsteeg

Fietsenstalling.jpg
Hannneke_Veurink_CU
Door Hanneke Veurink-Malda op 20 maart 2024 om 22:19

Vragen over de fietsenstallingen Rozengracht en Marktsteeg

Naar aanleiding van het bericht van de Orkaan stellen de ChristenUnie en Groenlinks vragen aan het college over het verdwijnen van 80 fietsparkeerplekken in het Zaanse centrum.

Op 10 maart berichtte De Orkaan over het (tijdelijk?) verdwijnen van de fietsenstallingen aan de Rozengracht en Marktsteeg: https://www.deorkaan.nl/ruim-80-fietsplekken-weg-bij-markt-zaandam/
Naar aanleiding van de antwoorden op de technische vragen die GroenLinks hierover stelde hebben de ChristenUnie en GroenLinks de volgende vragen aan het College:
  1. Is het College het met GroenLinks en de ChristenUnie eens dat goede mogelijkheden voor het stallen van de fiets in de nabijheid van de bestemming een voorwaarde is voor het stimuleren van fietsen?
  2. Vindt het College ook dat er op dit moment onvoldoende gelegenheid (zowel qua capaciteit als locatie) is voor het stallen van de fiets in de nabijheid van de markt op de Rozengracht en wat gaat er op korte termijn aan gedaan worden door het College?
  3. Vindt het College dat de afspraken over een aankondiging van het het tijdelijk verdwijnen van de fietsenstallingen goed zijn nagekomen door de aannemer?

Namens de fracties:

Natascha Stroo – GroenLinks
Hanneke Veurink-Malda – ChristenUnie
De vragen werden behandeld tijdens het vragenuur in het Zaanstad Beraad van 21 maart 2024. Het antwoord op onze vragen werd gegeven door Wethouder Slegers:
Er zijn 180 plekken weggegaan en we hebben niet de signalen dat er nu door het weghalen te weinig fietsplekken zijn. Op het drukste moment vandaag tijdens de markt hebben we gekeken. Er was voldoende restruimte. Uit voorzorg worden er extra fietsenstallingen bijgeplaatst in de Vinkendwarsstraat. We blijven het monitoren in de toekomst. Met de aannemer wordt de communicatie met de buurt besproken.

Labels: , ,