Vragen over de Opvanglocatie van vluchtelingen

Asielzoekerscentrum tafelvoetbal.jpg
Hannneke_Veurink_CU
Door Hanneke Veurink-Malda op 20 maart 2024 om 22:13

Vragen over de Opvanglocatie van vluchtelingen

In de Raadsinformatiebrief van 7 februari over de opvang aan de Gerrit Bolkade wordt de verwachting uitgesproken begin maart een nieuwe planning voor klaarmaken en ingebruikname van de opvanglocatie te kunnen delen met de Raad. Inmiddels zitten we in de tweede helft van maart en er is nog geen planning gedeeld met de Raad.
Vragen ChristenUnie
Over de opvanglocatie aan de Gerrit Bolkade heeft de de ChristenUnie de volgende vragen:
  1. Voelt het College voldoende de urgentie van het openen van de opvanglocatie aan de Gerrit Bolkade, zowel in het kader van onze taakstelling als gemeente als om de druk op andere opvanglocaties te verlichten?
  2. Wanneer gaat het College de opvanglocatie aan de Gerrit Bolkade openen?

Deze vragen werden behandeld tijdens het vragenuur van het Zaanstad Beraad op donderdag 21 maart 2024. Burgemeester Jan Hamming gaf namens het college het volgende antwoord:

We zijn met man en macht bezig maar het duurt langer dan verwacht. Het verbouwen van de schepen, veiligheid van de schepen moet goed zijn en is het belangrijkste. Maar ook het klaarmaken van de kade en de energievoorziening maken het een complexe opdracht die meer tijd kost dan verwacht. De verwachting is dat we medio juni over kunnen, maar ik geef geen garantie dat dit de laatste datum is die u gaat horen.

Labels: ,