Een week vol raadswerk

IMG_9418.jpeg
CU-Logo-Lokaal-Impact-in-Cirkel-RGB.2.png
Door Webredactie op 14 oktober 2023 om 18:00

Een week vol raadswerk

Afgelopen week heeft de fractie bepaald niet stilgezeten. Met de raadsvergadering, diverse werkbezoeken in de stad en het lezen van de begroting was de week zo om. 

Maandag ging Hanneke mee op werkbezoek bij diverse weggeefinitiatieven in Zaanstad. Indrukwekkend hoe vrijwilligers zich daar met volle overgave inzetten voor mensen in de knel.
Donderdag was er een raadsvergadering waarin we pleitten voor een verbod op het gebruik van softdrugs op straat. Dit voorstel kreeg helaas niet voldoende steun.
Wel voldoende steun kreeg een voorstel dat wij met meerdere partijen indienden om te gaan werken aan een oplossing op korte termijn voor de leefbaarheid in Zaanstad-Noord en onderzoek te doen naar haalbaarheid en effect van verschillende maatregelen. Mooi om te zien dat de Raad hier unaniem voor stemde en het er dus over eens is dat het tijd is om nu snel stappen te gaan zetten.
Verder dienden we een motie in om goedwillende kringloopwinkels een vrijstelling te geven van het verkoopregister. Dit leverde een toezegging van de burgemeester op dat deze vrijstelling verleend zal worden. Erg fijn, want kringloopwinkels hebben een belangrijke rol in het beperken van onze afvalberg. En we willen de vrijwilligers die er werken niet onnodig regelgeving opleggen.
Vrijdagmiddag ging Naomi op werkbezoek naar het ZMC om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen daar. En vrijdagavond bezochten Naomi en Hanneke het pas verbouwde Zaantheater, dat nu ook achter de schermen weer helemaal voldoet aan de wensen van deze tijd. Bijzonder om te horen hoe het theater zorgt voor ontmoetingen tussen mensen, kinderen laat kennismaken met de schoonheid van theater en ook oog heeft voor en ruimte geeft aan mensen met een krappe beurs of zoals werd gezegd 'een afstand tot het theater'.
En natuurlijk lieten we de gelegenheid niet voorbijgaan om even het podium te pakken. Al was er wel wat weinig publiek.
En tussendoor lazen we de begroting die vorige week gepresenteerd werd, waarbij Sietse iedere tabel tot achter de komma na zocht op onregelmatigheden. Misschien niet het meest zichtbare, maar wel belangrijk en gewaardeerd werk.💪🏻

Labels: , ,