Hanneke Veurink-Malda lijsttrekker voor ChristenUnie Zaanstad

Kandidaten ChristenUnie.jpg
CU-Logo-Lokaal-Impact-in-Cirkel-RGB.2.png
Door Webredactie op 14 oktober 2021 om 10:00

Hanneke Veurink-Malda lijsttrekker voor ChristenUnie Zaanstad

ZAANDAM - De algemene ledenvergadering van de ChristenUnie Zaanstad heeft Hanneke Veurink-Malda (32) unaniem gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Op dit moment is Veurink-Malda steunfractielid voor de ChristenUnie in de gemeenteraad. In het dagelijks leven werkt zij samen met haar man als voorganger bij de kerk Menorah in Zaandam.  

Lijsttrekker Hanneke Veurink-Malda
Hanneke Veurink-Malda heeft veel zin om de lijst te gaan trekken: “Ik voel me heel vereerd dat ik deze taak op mij mag nemen en ik zie het als een geweldige kans om mij ook op deze manier in te kunnen zetten voor de inwoners van Zaanstad. Ik vind het geweldig om vanuit de liefde die mij drijft op zo'n toffe plek aan de slag te mogen. Er staan Zaanstad nog heel wat uitdagingen te wachten de komende jaren. Woningbouw, jeugdhulp, de energietransitie, mobiliteit. Dingen waarover ik graag meedenk.” 

De ChristenUnie heeft met 28 mensen op de kandidatenlijst een grote betrokkenheid bij de achterban. “De kandidatenlijst is een mooie mix van mensen uit diverse wijken en dorpen in Zaanstad, een mooie verdeling van jonge en oudere kandidaten die een diverse kennis hebben van verschillende aandachtsgebieden. Het lijkt me goed dat een ruimere fractie dan alleen raadsleden en steunfractieleden samenwerken aan de inzet voor een goed bestuur van de stad. Samen delen is samen dragen,” aldus Eelco Holwerda, trotse voorzitter van ChristenUnie Zaanstad. 

Hanneke Veurink-Malda heeft visie voor de gemeente Zaanstad: “Persoonlijk contact met inwoners is heel belangrijk. Wat in de raadszaal besproken wordt gaat over echte mensen. Niemand mag een nummer worden. En eigenlijk geldt dat niet alleen vanuit de politiek naar de inwoners, maar ook onderling als samenleving. Iedereen verdient het om echt gezien te worden en om als het even niet gaat geholpen en ondersteund te worden. Dat zorgen voor wie het zelf niet redt is iets wat ik van Jezus leer. Hij is echt de bron waaruit ik put voor mijn werk in de raad. 

De kersverse lijsttrekker is ambitieus, maar zeker ook een realist: “Ik heb een heel groen hart. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen en de aarde die ons is toevertrouwd goed verzorgen. Dat betekent soms dappere keuzes maken, die niet leuk maar wel goed zijn. Tegelijk is er niet altijd een kant en klare oplossing. We weten nog heel veel niet. Daarom willen ik er ook voor waken dat we geen milieumaatregelen nemen die slechts 'voor de bühne' zijn. Alleen als iets echt werkt. We moeten de middelen die we beschikbaar hebben verstandig gebruiken. Moedig en verstandig. Die balans wil ik steeds weer zoeken.” 

Kandidaten ChristenUnie

Vlnr: Eelco Holwerda (nummer 24), Jan Peter Blok (nummer 11), Hanneke Veurink-Malda (nummer 1), Martin van der Steen (nummer 19), Mieke van der Beek-Platschorre (nummer 5), Christianne van den Dongen (nummer 12), Tyrese Ledes (nummer 6), Minke Simonse (nummer 2), André Schipper (nummer 3), Nel Tanger (nummer 26)

Labels: ,