Terugblik september

Dak stadhuis 2
CU-Logo-Lokaal-Impact-in-Cirkel-RGB.2.png
Door Webredactie op 7 oktober 2021 om 10:00

Terugblik september

In september hebben wij als fractie niet stil gezeten. In de raad hebben wij vragen gesteld over de samenwerking tegen misdaad van havensteden. Daarnaast gaat het over de woningmarkt en hierover mocht Hanneke ons standpunt vertellen over het opkopen van woningen in Zaanstad.

samenwerking tegen misdaad in havensteden

op 5 juni heeft Christa Neefjes namens onze fractie vragen gesteld over de samenwerking tussen havensteden om de misdaad te bestrijden. 

  1. Is het college het met de ChristenUnie eens dat ook de havens in en rond onze gemeente vatbaar zijn voor verschillende vormen van ondermijnende criminaliteit, zoals drugscriminaliteit en mensensmokkel?
  2. Ziet het college de meerwaarde van samenwerking van havensteden in de strijd tegen deze vormen van criminaliteit? Van welke samenwerking is er momenteel al sprake?
  3. Welke rol ziet de gemeente voor zich weggelegd in een samenwerking met andere havensteden, rederijen, havenbedrijven, havenpolitie, etc.?
  4. Is het college bereid ervoor te zorgen dat Gemeente Zaanstad zich aansluit bij een dergelijke Noordzeehavenaanpak en daarover op korte termijn in gesprek te gaan met het ministerie van Justitie en Veiligheid?

Hierop heeft het college in september geantwoord. Dit antwoord kunt u hier lezen.

Onderzoek naar stortplaats Nauerna

In het Zaanstad Beraad van 9 september heeft André Schipper gevraagd om een goed en objectief onderzoek naar de stortplaats in Nauerna. In de verschillende metingen zijn afwijkende waarden te zien, maar wat betekenen die nu echt en wat moet de Zaanse gemeenteraad hiermee. 

Fracties nemen stelling

Hanneke Veurink mocht namens de ChristenUnie fractie de stelling beantwoorden voor het Zaans Stadsblad.

Fracties nemen stelling

Labels: , ,