Duurzame oplossingen uit Zaanstad onderweg naar Den Haag

Zaanstad 4.jpg
CU-Logo-Lokaal-Impact-in-Cirkel-RGB.2.png
Door Webredactie op 6 maart 2021 om 12:00

Duurzame oplossingen uit Zaanstad onderweg naar Den Haag

ChristenUnie Zaanstad doet mee aan de regiorace

Minke Simonse, Secretaris van de ChristenUnie in Zaanstad, heeft zaterdag meegefietst in een estafette naar Den Haag. Met de actie willen wij zo aandacht vragen voor lokale oplossingen die een bijdrage leveren aan het beschermen van de aarde.   

De ChristenUnie vindt het belangrijk om een stem te geven aan de regio’s van Nederland. Daarom worden lokale initiatieven voor het behoud van de aarde verzameld en naar Den Haag gebracht. Tijdens een estafette van ruim 1700 kilometer werd door meer dan 90 gemeenten het stokje doorgegeven. Bij elke etappe werd een lokaal initiatief toegevoegd.

Minke stapte afgelopen zaterdag zelf op de fiets om onze lokale oplossing naar Den Haag te brengen. “Wij kiezen voor een aarde die we netjes door willen geven aan volgende generaties. Het repair-cafe draagt hier op een mooie manier aan bij en wij geven deze oplossing mee als inspiratie voor heel Nederland.

Wij willen aandacht voor het repareren van apparaten, in plaats van bij het minste of geringste een apparaat af te danken. Door repair-cafés wordt er gekeken naar een oplossing om apparaten een langere levensduur te geven.

Ook willen wij graag aandacht vragen voor biomassa. Duurzaam opslaan is voor verminderen van CO2 uitstoot veel beter en bovendien goedkoper dan al dat hout transporteren versnipperen ,drogen en weer transporteren met bovendien fijnstof als bonus als je het in de biomassa centrale stopt.

Laat in de middag kwamen alle routes samen in Amersfoort. Daar werden alle lokale oplossingen in ontvangst genomen door Carla Dik en Pieter Grinwis, die alle initiatieven meenemen naar Den Haag. “Ons ideaal is om de aarde zó te beheren, dat we rekening houden met anderen. We mogen genieten van de aarde en moeten hem netjes doorgeven aan volgende generaties. Al deze lokale oplossingen geven ons hoop dat dat ook echt lukt. Ze inspireren ons, want ze voeden onze hoop en versterken onze daadkracht” aldus Carla Dik en Pieter Grinwis.   

Bijlagen

Deel dit bericht

Labels: